קטגוריות
חיבור לקסם הפנימי טיפול בקושי טיפולים ריפוי עצמי

טיפול בויטיליגו

טיפול בויטיליגו

במאמר הבא אסביר על מחלת הויטיליגו, אחלוק ידע מדעי, מחקרי ומקצועי.

אסביר על הדרכים שבהן הרפואה הקונבנציונלית רואה את הויטיליגו והסיבות הגורמות להתפרצות המחלה, ואתן כלים וידע מעולמות רפואה הוליסטית לטיפול וריפוי עצמי מויטיליגו. בסוף המאמר אכתוב כלים של ריפוי עצמי בויטיליגו.

מה זה ויטיליגו

ויטיליגו היא תופעה גופנית שבה העור מאבד את הפיגמנט הטבעי שלו ומצויר בכתמים בהירים. 

הסיבה להופעת הכתמים הבהירים היא התקפה של הגוף על המלנוציטים

המלנוציטים – הם התאים בגופנו שאחראיים על יצירת המלנין, שהוא הפיגמנט המעניק לעורו את צבעו.

הכתמים הלבנים על העור נוצרים בדרך כלל כתוצאה ממחלה אוטואימונית, כאשר הגוף תוקף את אותם מלנוציטים, ובעקבות התקיפה, התאים לא מסוגלים לייצר את המלנין(שאחראי על צבע העור וצבע השיער) והתוצאה היא הופעת הכתמים הבהירים.

הויטיליגו גורמת לכך שהאזורים הבהירים או חסרי הצבע הולכים וגדלים. וההשפעה של זה יכולה לנדוד לכל חלקי הגוף והשיער כולל החלקים הפנימיים בחלל הפה. להשפיע על העור בכל חלק בגוף, התפשטות הויטיליגו עלולה להשפיע גם על השיער ועל החלק הפנימי של הפה. 

ההשפעה הסוציולוגית והרגשית של הויטיליגו 

ויטיליגו היא תופעה לא מדבקת שאיננה מסוכנת.

התופעה נפוצה יותר אצל בעלי עור כהה, עליהם היא גם ניכרת במראה כמשמעותית יותר אך עם זאת היא יכולה להופיע אצל כל גוווני העור. 

המחלה משפיעה לא רק על העור, אלא גם על התחושה העצמית של החולה. להופעת הויטיליגו עשויה לייצר לחץ ודחק אצל החולים על ידי כך שגורמת להרגשת אי נוחות חברתית. עד לרמה שבחברות מסורתיות ובמקומות מסוימים בעולם, כמו בהודו, חולי ויטיליגו עלולים להימנע מהחברה בשל המחלה.

שמות שונים לויטיליגו

ויטליגו מכונה גם “לויקודרמה” או “בהקת”, ויש המכנים אותה “בהרת”.

אחוז הסובלים מויטיליגו

בין 1% ל-2% מהאוכלוסייה נתקלים בתופעת הוויטיליגו במהלך חייהם. 

כחצי מהחולים מתמודדים עם המחלה כבר בגיל צעיר, לפני גילאי ה-20. 

האם הויטילגו היא תופעה גנטית ?

לפי כל הרפואות ההוליסטיות התשובה היא לא.

אך עם זאת כאשר מחפשים את הגנטיקה, נמצא שבכ-20% מהמקרים ישנו בן משפחה אחר שגם הוא סבל מהמחלה, במקביל נמצא כי חלק מהחולים מתמודדים גם עם מחלות אוטואימוניות נוספות.

עם זאת חשוב לציין כי הוויטיליגו היא תופעה מסתורית עבור הרפואה והמדע הקונבנציונלי.

חלק מהמדענים רואים בה תוצאה של תגובה אוטואימונית שבה הגוף תוקף את תאי הפיגמנט שלו. אחרים טוענים שהגורם הוא הצטברות של חומרים ש”משיבים” את התאים האחראיים על צבע העור. 

התפרצות המחלה לפי הרפואה הקונבנציונלית 

הגורמים לויטיליגו אינם ברורים למדע, אך ישנם שני השערות עיקריים מבחינת הרפואה הקונבנציונלית (בהמשך אסביר על הגורמים ההוליסטיים להתפרצות ויטיליגו הכלים לרפא אותה):

1. **תגובה אוטואימונית** – המערכת החיסונית תוקפת את המלנוציטים של הגוף, התאים האחראיים לצבע העור. זהו הסוג השכיח יותר של המחלה, וישנה קשר עם מחלות אוטואימוניות אחרות.

2. **כימיקלים מקצות העצבים** – בסוג הפחות נפוץ של המחלה, כימיקלים שמשתחררים מהעצבים בעור עשויים להרוג את המלנוציטים. 

המחלה יכולה להתפרץ בפתאומיות, להתפשט במהירות ואז להיעצר. הכתמים הבהירים יכולים להיות קטנים או נרחבים, והם יכולים להופיע בכל חלק בגוף.

לא מעט חולים מדווחים שהמחלה התפרצה אצלם לאחר אירוע משמעותי או טראומטי, כמו תאונה או מתח רגשי.

טיפול קונבנציונלי בויטיליגו

הטיפול בוויטיליגו מתבצע בהתאם למידת ההתפשטות ולצורך האישי של החולה. בעלי עור בהיר יכולים להרגיש שהמחלה פחות בולטת. אך אצל אנשים עם עור כהה, הכתמים הלבנים הם בולטים ומטרידים יותר.

**פוטותרפיה:** הטיפול באמצעות אור UVB הוא הכי יעיל כאשר הכתמים ממוקדים באזור הפנים והצוואר, ובמיוחד אם המחלה קיימת פחות מעשור. הטיפול מתבצע באמצעות מנורות UVB NARROWBAND, המשדרות אור בתחום הצר של 311-313 ננומטר. הטיפול כחלק מסל הבריאות בישראל.

**תכשירי הכהיה:** קרמים כמו Protopic או Elidel יכולים להציע הקלה קלה, אך התוצאות אינן עקביות. השילוב של הקרמים עם טיפול UVB NARROWBAND יכול להגביר את היעילות.

**דפיגמנטציה:** במקרים בהם הוויטיליגו מכסה אזורים גדולים מאוד, יש אפשרות לבצע טיפול שמטרתו להבהיר את האזורים הבריאים של העור. הטיפול מתבצע באמצעות המשחה benoquin cream 20%, אשר מסייעת בהבהרת העור באופן מהיר. המשחה איננה זמינה לרכישה בישראל.

הרפואה הקונבנציונלית לא מצאה פיתרון מלא לויטיליגו והטיפול הוא על הסימפטומים ולא על הסיבה להיווצרותה, אך חשוב לזכור שהגוף לא טועה ולא בוגד ולמעשה מייצר ויטיליגו כפתרון ביולוגי לקונפליקט רגשי.

ההסבר להופעת הויטליגו כפתרון של הגוף  : 

העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף האדם, והוא מורכב משלוש שכבות עיקריות: אפידרמיס, דרמיס והיפודרמיס. האפידרמיס היא השכבה החיצונית, ובה תאים מתחלקים ומתרבים באופן תדיר. באפידרמיס נמצאים גם מלנוציטים, האחראיים לייצור המלנין, הפיגמנט המקנה לעורו את צבעו.

לפי התגליות של ד”ר האמר מייסד הרפואה החדשה, מחלות העור המתפתחות באפידרמיס נגרמות כתוצאה מקונפליקטים של פרידה. כאלה יכולים לכלול פרידה פתאומית, פחד מפרידה, או רצון להימנע ממגע פיזי לא רצוי. כאשר הקונפליקט פעיל, ישנו אובדן מיקרוסקופי של תאים באפידרמיס. אך ברגע שהקונפליקט נפתר, התחלואה מתחילה והאזורים הפגועים בעור מתחדשים, מה שגורם בשלב הריפוי לפריחה ורגישות באותם אזורים.

הקונפליקטים הרגשיים הקשורים להופעת הויטליגו : 

הוויטיליגו שמגיעה לביטוי בכתמים לבנים על העור, אינה רק תוצאה של תהליכים ביולוגיים, אלא פיתרון של הגוף לקונפליקטים רגשיים הקשורים לפרידה או לרצון להיפרד.

( כל הקונפליקטים שמשפיעים על שכבת האפידרמיס בעור הם קונפליקטים של פרידה )

לפי הרפואה הגרמנית החדשה, הריקול הילינג וכל הרפואות הממפות את מחלות הגוף כפתרון, הוויטיליגו אינו תוצאה של תהליך פיזיולוגי, אלא תהליך פיזיולוגי כתוצאה מקונפליקט לא פתור וחוויה רגשית עמוקה. 

הגורם להופעת הויטיליגו

הגורם המרכזי להופעת הוויטיליגו הוא חוויה של פרידה ברוטאלית או קשה. זו יכולה להיות חוויה של אובדן פתאומי, כמו מות של בן משפחה או יקיר, או חוויה של התעללות פיזית או רגשית. 

הכתמים ללא הצבע שמתפתחים בעור במהלך הקונפליקט הם הביטוי החיצוני לפגיעה הפנימית. ומסמלים את הרצון הביולוגי והרגשי להתנקות או להלבין את עצמו מחוויה מסוימת. 

האינסטינקט הביולוגי של האדם מגלה את הרצון הזה להתנקות מהחוויה הכואבת או המלוכלכת : הרצון להלבין, לטהר, להתנקות ממשהו. 

אדם המרגיש כל כך מלוכלך ממשהו ורוצה להתנקות מהחוויה הזו. 

זהו תהליך המתרחש בעומק התודעה ובתת-המודע, ומשפיע על הגוף הפיזי, כפיתרון ביולוגי.

סימפטומים שיכולים להסביר את הקונפליקט

הוויטיליגו יכול להופיע באזורים מסוימים בגוף, המיקום שבו הופיע לראשונה הכתם חסר הצבע מצביע על המקום בו האדם חווה את הקונפליקט. 

גרד הוא סימפטום אופייני לשלב ריפוי בהרבה סוגי קונפליקטים, כולל קונפליקטים שפוגעים בעור כמו בויטיליגו. ונוכל לזהות את הקונפליקט דרך הגרד- במידה והגרד והכתמים הלבנים מופיעים בדיוק באותו מקום, הם קשורים לאותו הקונפליקט.

הכתמים הלבנים מופיעים בשלב האקטיבי של הקונפליקט. שהקונפליקט ניפתר, תופיע בחצי הראשון של שלב הריפוי פריחה על העור (סקרלטינה) ובחצי השני של שלב הריפוי (אחרי משבר הריפוי- הפריחה) תהיה חזרה הדרגתית ואיטית של הפיגמנטציה.

נקודות חשובות לטיפול בויטיליגו

בבואנו לטפל בויטיליגו יש להתייחס לאזור בו נוצרת הבהרת.

איפה הופיע בגוף ״הרצון להלבין״. היות והמחלה פוגעת במלטונין כדאי לבדוק ירידה בערך עצמי הקשורה לאזור.

לדוגמא : ויטיליגו שהתחיל בעפעף יכול להצביע על קונפליקט של פרידה ויזואלית.

דוגמאות שבהם הגוף ייצר ויטיליגו כפיתרון : 

מייקל ג׳קסון שחווה התעללות ברוטלית מהוריו

ילדה שראתה את סבתא של אמא שלה ברגע פטירתה ואז ראתה את האם מבצעת עליה החייאה לאחר שכבר הייתה מתה

אנשים שחוו התעללות מינית

מה קורה כאשר הקונפליקט נפתר (כאשר רואים מה היה הקונפליקט ועושים את העיבוד הרגשי)

כאשר הקונפליקט נפתר, העור מתחיל להראות סימנים של ריפוי. בשלב הראשון של הריפוי, ייתכן ותופיע פריחה על העור, המכונה סקרלטינה. בשלב השני של הריפוי, לאחר משבר הריפוי, התהליך של החזרת הפיגמנטציה באזור מתחיל. זהו תהליך איטי, אך הוא מצביע על התחלת ההתאוששות הפיזית והרגשית מהקונפליקט.

לסיכום

הוויטיליגו הוא לא רק מחלה פיזית, אלא גם מחלה רגשית. הוא מגלה את הקונפליקטים הרגשיים העמוקים שהאדם חווה, ואת התהליכים הביולוגיים המתרחשים בגופו כתוצאה מהם. ההבנה הזו יכולה להצביע על דרכים חדשות לטיפול והתמודדות עם המחלה.

אם אתם סובלים מויטילגו אשמח לסייע לכם לטפל ולרפא את עצמכם

אתם מוזמנים לשתף אם יש מישהו שלדעתכם יכול להיעזר במאמר הזה,

גם אם זה רק מישהו אחד, שיתוף המידע כבר סייע לאנשים לרפא את עצמם. 


כל הזכויות שמורות לכוח הריפוי הפנימי - ענבל פוזנר.


אין להעתיק לשכפל, להפיץ להדפיס או לעשות כל שימוש ללא אישור מראש ובכתב.


תודה :)


תפריט נגישות

error: התוכן שניסית להעתיק מוגן בזכויות יוצרים